Fanny Wree

Fanny Wree

Fanny Wree konstruerer dyster elektronisk pop, der agerer lydbillede til sene nætter på mørke klubber, da vokalen både har evnen til at virke inkluderende og koldt distancerende. Det er et limbo mellem desperation og håbløshed, klokken 5 om morgenen på dansegulvet, der udgør omdrejningspunktet for mange af produktionerne. Det er den der fornemmelse af, at man er ude af stand til at vurdere, om det er den bedste idé at forfølge mørkets dragende forfører eller at tage hjem og sove. 

Bag projektet finder man en 25-årige sangerinde, sangskriver og producer, Fanny Wree Albrektsen, der til daglig beskæftiger sig med lyddesign på Sonic College. Selvom hendes elektropop vil finde et naturligt hjem i et dystert univers, er det ikke ensbetydende med, at musikken er en afdæmpet. Intensiv brug af hårdtslående beats sikrer et fast greb om poppens puls, der indkapsler lytteren i skæringernes skygger. Hendes stringente fastholdelse af markante beats er et afgørende element i produktionerne. 

Hun er netop aktuel med sin debut EP “Bound”, som er blevet rost af flere musik blogs, blandt andet Undertoner, der i en anmeldelse gav EP’en 4/6 U’er og skrev: Bound får lov til bevæge sig i adskillige konstellationer; i alt fra hip-hop-klingende beats til guitar-riff-imiterende synth, mens hendes vokal stilles fri til at udforske sit eget spændingsfelt ved konsekvent at svinge mellem lavmæle og mørk intensitet, hvor sidstnævnte er eminent udført på EP’ens eneste singleforløber og titelnummer, ”Bound”. 

Fanny Wree har senest gæstet Konfus i Esbjerg, Sofar Sounds i Aarhus, Kulturmaskinen i Odense, og Flensborghus, hvor man kunne opleve EP’en live.

Følg Fanny Wree lige her:

Facebook

Instagram